Maria

Viața mea începe sa prindă contur la doar 4 luni de la nașterea mea, când familia mea s-a decis să mă ia în plasament. Nu le-a trebuit mult până Dumnezeu le-a descoperit că eu trebuie să fiu a lor, așa că s-au decis să mă adopte și să nu mă mai lase. Procesul a durat 3 ani, timp în care parinții mei s-au luptat din greu pentru custodia mea și la orice telefon pe care îl primeau izbucneau în plâns fiindu-le frică că cei de la Protectia Copilului nu vor aproba adopția. 


După acești 3 ani procesul s-a încheiat eu devenind legal a lor. Am crescut frumos, fiind educată foarte bine, mergând la biserică mereu. Tata este prezbiter, iar între timp fratele meu a devenit pastor.  


Când a venit timpul să merg la scoală ai mei au hotărât să mă dea la una creștină, pentru a mă feri de lumea cea rea de afară. Până la vârsta de 13 ani totul a mers foarte bine în viața mea pe toate planurile. La 13 ani am cunoscut un băiat din cartier care învăța la liceul de alături de scoala mea. Am devenit cei mai buni prieteni. Ne împărtășeam orice, și bune, și rele; doar că eu încet, încet am început să mă îndrăgostesc de el. între timp el s-a îndrăgostit de o altă fată și ne-am îndepărtat unul de celălalt,eu în sinea mea suferind.  


La 14 ani era la modă în clasă ca noi fetele să avem iubiți, așadar am început să trimit cereri de prietenie pe Facebook la toată lumea, chiar dacă nu îi cunoșteam,căutând atenție și un IUBIT. Am dat o cerere unui baiat în vârstă de 20 de ani pe atunci. Imediat după ce mi-a acceptat-o, mi-a dat mesaj,am început să vorbim, am început să ne vedem zilnic, mi-a dat primul meu sărut, ne țineam de mână, îmi aducea trandafiri, eram cea mai fericită (așa credeam atunci). Aceste lucruri au durat 3 luni. După acest timp el a început să îmi facă avansuri sexuale. Eu știind cu ce principii am crescut și că nu eram pregatită pentru așa ceva l-am refuzat. El tot insista, am încercat să îl refuz, însă într-un context neplăcut am ajuns să fiu abuzată sexual de către el. Atunci viața mea a început să ia o întorsătură foarte urâtă. Nu am putut vorbi cu nimeni despre asta.


Așadar dupa examene am început să frecventez petreceri, să cunosc lume nouă si încet, încet să îmi creez un anturaj. În acel grup de “prieteni” pentru a fi acceptată am început să consum marijuana, apoi etnobotanice sau legale, și în final cocaina.  
La vârsta de 15 ani m-am îndrăgostit de un baiat, dependent și el la rândul lui de droguri, și am început să fur de la părintii mei zilnic, să îi mint, să mă cert cu ei. După o perioada foarte lungă de certuri zilnice, am decis să fug la “iubitul meu” de pe atunci. Acolo am fost ținută 4 zile și abuzată. După aceste 4 zile de chin am reușit să dau de un telefon și mi-am sunat o colegă care a făcut legătura cu tata și a venit să mă ia împreună cu fratele meu.

 
După acest incident am căzut într-o depresie și în timp ce mă luptam cu mine însămi, cea mai bună prietenă a surorii mele mi-a spus despre Teen Challenge, un centru pentru fete dependente care au un trecut greu. Și împreună cu părinții m-am hotărât să încerc. Am fost în acel program timp de 4 luni. Luni în care pot să spun că L-am experimentat pentru prima dată personal, pe propria piele pe Dumnezeu. Pe măsură ce L-am cunoscut pe El, am început să îmi revin, să realizez că “toate cele vechi s-au dus, iată toate s-au făcut noi”; că El m-a spălat și m-a curățat cu sângele Lui, atunci când a murit pe cruce ca să ne salveze pe mine, și pe TINE! Am început să mă simt iubită, prețuită, apreciată, specială, unică. Am început să simt că am un scop în această viață. Am realizat de unde m-a scos Dumnezeu, că m-a salvat de la moarte!


Pentru tine, cel/ cea care citești acum nu pot decât să te îndemn să te rogi pentru mine! Am mare nevoie! Sunt tânără, am multe ispite și încercări în jur, și doar Dumnezeu mă ține tare! Dacă te afli într-una din situațiile în care m-am aflat și eu, te rog din suflet ia-ți un moment în care spune doar: “Isuse, e bine ce fac? Iți place? De ce trăiesc? Care e scopul meu în viața?” Și doar crede că El te asculta, pentru că El chiar o face și abia așteaptă să te ajute!